Het is vrij uniek in Nederland om zelf het bloemstuk voor uw geliefde te maken. Maar bij mij kan dat.

Door de jaren heen heb ik veel ervaring met het maken van rouwstukken. Tijdens de vooraf besprekingen merkte ik  vaak dat mensen het toch ook wel graag zelf wilde maken maar in een winkel is daar geen gelegenheid voor.

Uit eigen ervaring weet ik dat het heel mooi is om samen met familie (van jong tot oud) met bloemen iets passends te maken. Denk aan kinderen die gezamenlijk het bloemstuk voor een ouder maken. Of dat u bijvoorbeeld een mooi hart kunt maken voor uw partner, of de kleinkinderen die iets liefs maken voor opa of oma. 

Terwijl je bezig bent, denk je nog eens na over de persoon, je haalt herinneringen op ,vaak met een lach en een traan , en voor je het weet heb je een prachtig persoonlijke bloemstuk gemaakt.

Je hoeft hiervoor echt geen ster in bloemschikken te zijn.  Je staat er niet alleen voor want ik help waar nodig. Ik vind het belangrijkst dat het een bloemstuk worden wat jij mooi vindt. Dat hoeft dus helemaal niet volgens de ‘regeltjes!’.

In mijn atelier is de mogelijkheid om dit samen of als familie de bloemenwens te maken in een ongedwongen sfeer, intiem en besloten. Juist het samen maken en creëren van het bloemstuk voor op de kist kan een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces, zeker bij kinderen.

Wat kan er allemaal:

  • Bloemen uit eigen tuin meenemen?  Jazeker Dit vind ik zo mooi en bijzonder, helemaal als het uit diegene zijn eigen tuin komt.
  • Hobby/ Passie erin verwerken? Hier zit voor mij altijd een mooie uitdaging in. Eigenlijk is niets te gek. Denk bijvoorbeeld aan een hengel, klompen, voetbal tot aan een muziekinstrument opmaken.
  • Planten erin verwerken? Zeker! Want hoe mooi is het als de plantjes van de vensterbank van opa of oma erin verwerkt worden.
  • Tekeningen/ gedichtjes? Deze kunnen we er ook in verwerken. Denk bijvoorbeeld mooi opgerold aan een tak.
  • Linten? Geen probleem, deze drukken we zelf. 

Vaak wordt er een lint aan een rouwstuk gemaakt. Maar het is ook mooi  om de tekst op een  blad of bv boomschijf te schrijven.

Tevens kunnen ook vele vormen met bloemen opgemaakt worden zoals een hart, vlinder, beer, muzieknoot, kruis tot aan een flamingo

Heeft u geen  behoefte om zelf het bloemwerk te maken dan verzorg ik dat met liefde voor u. 

Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.